Telecí rolky
Telecí rolky
Potřebujeme:
6 tenkých telecích řízků, 40 g másla, 24 malých cibulí,, 2 velké cibule, Petrželová nať, šalvěj, majoránka, tymián, 3 rajčata, 1 pohár suchého vína, 1 šálek vývaru, 1 pohár Madeiry, 1 PL hrubé mouky,, Náplň :, 250 g mletého masa, 150 g posekaného telecího masa, 1 šálek strouhanky, 0, 5 dcl mléka, 2 šalotky, 2 zelené cibulová natě, posečené Petrželová nať, tymián, 1 vejce, sůl, pepř, 2 PL másla, 1 ČL cukru
Jak na to:
Náplň: Mleté maso s nasekaného telecího, strouhankou namočenou v mléce, šalotka, cibulová natí (vše jemně nakrájené) smíchejte, přidejte tymián, petrželku, sůl a koření. Nádivku spojte rozšlehanými vejci. Řízky potřete připravenou směsí, pevně zrolujte a zavažte.
Na rozpuštěném másle opražte ze všech stran 2 velké mleté cibule do zlatova. Přidejte rolky, petrželku, šalvěj, majoránku, tymián a rozmělněné rajčata a duste 10 min. Zalijte bílým vínem a vývarem, ochuťte, přikryjte a pomalu vařte.
Malé cibulky oloupejte a vařte v trošce vody, do níž jste přidali lžíci másla a cukr. Vařte tak dlouho, až skaramelizují. Masové rolky podávejte obložené těmito cibulkami.
Omáčku preceďte, na slabém ohni rozmíchejte a zahustěte moukou. Rolky přelijte touto omáčkou a můžete podávat.
Potřebujeme:
6 tenkých telecích řízků, 40 g másla, 24 malých cibulí,, 2 velké cibule, Petrželová nať, šalvěj, majoránka, tymián, 3 rajčata, 1 pohár suchého vína, 1 šálek vývaru, 1 pohár Madeiry, 1 PL hrubé mouky,, Náplň :, 250 g mletého masa, 150 g posekaného telecího masa, 1 šálek strouhanky, 0, 5 dcl mléka, 2 šalotky, 2 zelené cibulová natě, posečené Petrželová nať, tymián, 1 vejce, sůl, pepř, 2 PL másla, 1 ČL cukru
Jak na to:
Náplň: Mleté maso s nasekaného telecího, strouhankou namočenou v mléce, šalotka, cibulová natí (vše jemně nakrájené) smíchejte, přidejte tymián, petrželku, sůl a koření. Nádivku spojte rozšlehanými vejci. Řízky potřete připravenou směsí, pevně zrolujte a zavažte.
Na rozpuštěném másle opražte ze všech stran 2 velké mleté cibule do zlatova. Přidejte rolky, petrželku, šalvěj, majoránku, tymián a rozmělněné rajčata a duste 10 min. Zalijte bílým vínem a vývarem, ochuťte, přikryjte a pomalu vařte.
Malé cibulky oloupejte a vařte v trošce vody, do níž jste přidali lžíci másla a cukr. Vařte tak dlouho, až skaramelizují. Masové rolky podávejte obložené těmito cibulkami.
Omáčku preceďte, na slabém ohni rozmíchejte a zahustěte moukou. Rolky přelijte touto omáčkou a můžete podávat.