Telecí řízky v jemné zeleninově-smetanové omáčce
Telecí řízky v jemné zeleninově-smetanové omáčce
Potřebujeme:
4 telecí řízky, 1 PL másla, 1 PL oleje, 4 mrkve, 4 petržel, 2 celery, 1 cibule, telecí (zeleninový vývar), 125 ml bílého vína, 125 ml smetany na šlehání, nasekanou petrželku, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Cibuli oloupeme, nakrájíme, zeleninu umyjte a také nakrájejte. Maso podle potřeby odblaňte, seříznou mastné části, lehce z obou stran naklepte, osolte a okořeňte. Ve velké pánvi zahřejte máslo a olej, řízky z každé strany prudce opečte, vezměte z pánve a odložte na teplé místo. Ve výpeku opražte cibuli, přidejte zeleninu, podlejte vínem a vývarem, který jste připravili podle návodu na obalu, nechejte převratu, vložte řízky, přilejte smetanu a doměkka uduste. Vmíchejte petrželku. Podávejte s rýží.