Telecí řízky na likérovém víně

Telecí řízky na likérovém víně
Potřebujeme:
4 telecí řízky, 30 g másla, 1 dcl likérových vína nebo vermutu, Petrželová nať, 1PL hladké mouky, 2 dcl hovězího vývaru, 1 cibule, olej, černý nebo bílý pepř a sůl

Jak na to:
řízky vyklepeme a obalíme v mouce. Rozpálit olej a máslo, položíme pláty masa a zprudka orestujeme. Po chvíli oheň stišíme, maso podlijeme vývarem a necháme dusit. Měkké maso vyjmeme a shromažďujeme teplé. Do výpeku přidáme najemno nakrájenou cibuli a když je sklovitý vlijeme vermut. Omáčku povaříme a v případě potřeby můžeme přecedit. Jemnou šťávou přelijeme maso, dozdobíme petrželkou a podáváme s dušenou zeleninou a bramborovým pyré.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus