Telecí na žampionech

Telecí na žampionech
Potřebujeme:
300 g telecí kýty, 300 g měkkého taveného sýra, 250 g šlehačky 400 g čerstvých žampionů, 200 g rýže 100 g špenátu, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 1 dcl bílého vína, olej, sůl, bílý pepř

Jak na to:
Pokrájenou cibuli a česnek orestujeme, přidáme nakrájené žampiony, osmažíme 3 minut a podlijeme vínem. Přidáme maso nakrájené na větší kostky. Osolíme, okořeníme, přidáme šlehačku, tavený sýr a necháme vařit, dokud maso není měkké. Jako přílohu si připravíme rýži, barvené špenátem. Kopečky rýže přelijeme masem a sýrovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus