Telecí na smetaně

Telecí na smetaně
Potřebujeme:
600 g telecího stehna, 1 cibule, 200 g žampionů (mohou být i jiné houby), 200 ml bílého vína, 200 ml smetany, 1 PL hladké mouky, mleté bílé koření, sůl, olej

Jak na to:
Umyté maso pokrájejte na menší kousky, osolte a prudce opečte na rozehřátém oleji. Opečené maso dochuťte mletým bílým pepřem, chvíli poduste, vyjměte z pánve a odložte na vyhřívaný talíř.
Ve výpeku opražte nadrobno pokrájenou cibuli a na plátky pokrájené žampiony. Podle chuti osolte a okořeňte. Duste, dokud se tekutina odpaří, pak přilejte víno a ještě chvíli poduste.
Ve smetaně rozmíchejte mouku, vlijte ji do omáčky a za stálého míchání povařte. Když omáčka zhoustne, Odstavíme ji a vložíme do ní dušené maso. Podávejte s těstovinami nebo noky, ozdobené nakrájenou petrželkou.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus