Telecí na hřibech
Telecí na hřibech
Potřebujeme:
500 g telecího masa, 500 g smetany, 300 g hřibů, 1 cibule, 5 brambor, 300 g mrkve, 100 g hrášku, 1 sklenice červeného vína, pepř a sůl
Jak na to:
Nakrájíme brambory a rozložíme na vymazaný plech. Pečeme 10 min při teplotě 200'C. Mezitím nakrájíme maso na tenké proužky a osolíme. V hrnci osmažíme cibuli vložíme hřiby, osolíme, okořeníme a vaříme do měka. Přilijeme skleničku červeného vína, když je maso měké, vlejeme smetanu a necháme vařit 10 minut. Na Předpečené brambory dáme hrášek, na kolečka nakrájenou mrkev, maso, zalijeme omáčkou, osolíme, okořeníme a pečeme dalších 40 minut.