Telecí guláš
Telecí guláš
Potřebujeme:
1 kg telecího masa, 400 g cibule, 1, 5 PL oleje, sůl, mleté černé koření, 1, 5 PL mleté sladké papriky, 1, 5 PL rajčatového protlaku, trochu kmínu a majoránu, kůru z citronu, 1 česnek
Jak na to:
Maso pokrájejte na kostky velké asi 4 cm. Cibuli očistěte a Nakrájejte na malé kostky.
V hrnci rozpálte olej, dejte na něj cibuli a osmažte dozlatova. Přidejte 1 PL vody a cibuli chvíli poduste. Maso ochuťte solí, pepřem,paprikou a dobře promíchejte. Přidejte k cibuli, dobře promíchejte a přikryté pomalu duste, až maso pustí šťávu. Odkryjte a výpek za stálého míchání nechte rozvařit.
Přidejte rajčatový protlak a za stálého míchání také duste. Potom přilejte tolik vody, aby bylo maso zalité. Hrnec zakryjte a guláš duste na mírném ohni asi 75 min.
Smíchá kmín, majoránka, tymián a citrónovou kůru a vše najemno posekajte. Kořeninové směs přidejte do guláš asi 10 min. před dodusením.
Během vaření několikrát vyzkoušejte, zda je maso měkké. Měkké kousky masa pak postupně
vybírejte, aby se nerozvařili. Guláš ochuťte a podávejte vařící.
Potřebujeme:
1 kg telecího masa, 400 g cibule, 1, 5 PL oleje, sůl, mleté černé koření, 1, 5 PL mleté sladké papriky, 1, 5 PL rajčatového protlaku, trochu kmínu a majoránu, kůru z citronu, 1 česnek
Jak na to:
Maso pokrájejte na kostky velké asi 4 cm. Cibuli očistěte a Nakrájejte na malé kostky.
V hrnci rozpálte olej, dejte na něj cibuli a osmažte dozlatova. Přidejte 1 PL vody a cibuli chvíli poduste. Maso ochuťte solí, pepřem,paprikou a dobře promíchejte. Přidejte k cibuli, dobře promíchejte a přikryté pomalu duste, až maso pustí šťávu. Odkryjte a výpek za stálého míchání nechte rozvařit.
Přidejte rajčatový protlak a za stálého míchání také duste. Potom přilejte tolik vody, aby bylo maso zalité. Hrnec zakryjte a guláš duste na mírném ohni asi 75 min.
Smíchá kmín, majoránka, tymián a citrónovou kůru a vše najemno posekajte. Kořeninové směs přidejte do guláš asi 10 min. před dodusením.
Během vaření několikrát vyzkoušejte, zda je maso měkké. Měkké kousky masa pak postupně
vybírejte, aby se nerozvařili. Guláš ochuťte a podávejte vařící.