Telecí filé v rajčatové omáčce

Telecí filé v rajčatové omáčce
Potřebujeme:
4 velké telecí řízky s kostí, hladká mouka, 6 PL oleje, 1 cibule, ¼ l bílého vína, ¼ l masového vývaru, 2 PL rajčatového protlaku, mletý pepř, sůl

Jak na to: 
Řízky opláchněte pod studenou vodou, osušte a nakrajte několikrát narežte. Na pánvi zahřejte olej. Maso z obou stran osolte, poprášte moukou, dejte na pánev spolu s oloupanou a nakrájenou cibulí. Maso z obou stran opečte, dokud nedosáhne barvy (asi 20 min.). Podlejte trochou vína a nechte převratu. Vývar, který jste připravili podle návodu na obalu, promíchejte s rajčatovým přetlakem, nalijte na maso, dochuťte solí, pepřem a vařte, dokud omáčka nezhustne. Maso duste alespoň hodinu, občas obraťte a podlejte vínem. Podávejte s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus