Telecí filé s jablky a plísňovým sýrem

Telecí filé s jablky a plísňovým sýrem
Potřebujeme:
2 telecí řízky, 1 jablko, 100 g plísňového sýra, 50 g celeru, 1, 25 dl bílého vína, 1, 25 dl vývaru, Petrželová nať,, Omáčka:, 1, 23 dl sladké smetany, 1 vejce, 2 ČL škrobové moučky

Jak na to:
Oloupaný celer nakrájejte na malé kostky. Z umytých jablekodstraňte jadrovník, rozčtvrťte a pokapejte citronovou šťávou. Sýr pokrájajte na 0,5 cm plátky. Řízky naklepte, osolte, okořeňte a prudce opečte z obou stran. Plamen zmírnit a maso ještě asi 2 min. dopekajte. Poté maso přenese do ohňivzdorné mísy, dejte na  něj jablka a sýr a zapečte.

Na pánvi speňte máslo, přidejte celer a podlejte bílým vínem a vývarem.

Připravte si omáčku ze sladké smetany, vejce a škrobu. Asi po 10 min. omáčku přilejte do celerových vývarů a krátce povařte. Zapečené řízky polejte omáčkou, ozdobte petrželkou a podávejte s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus