Skopové maso na česneku a bramborách

 

Skopové maso na česneku a bramborách
Potřebujeme:
600 g skopového masa, 3 dcl octa, 60 g sádla, 30 g česneku, sůl, 20 g hladké mouky, 1 kg brambor, 2 dl smetany, zelená Petrželová nať, vývar

Jak na to:
Skopové maso zalijeme octem, ředěný stejným dílem vody a necháme odstát přibližně 1 - 1,5 hod.. Poté maso potřeme mastí a roztlačeným česnekem, položíme ho na plech a podlijeme 2 - 3 PL vývaru, který během pečení (200 ° C) doléváme. Při pečení posypeme maso moukou a několikrát ho obracíme. Během pečení skopové maso obložíme bramborami, nakrájeného na kolečka, osolíme a pečeme doměkka asi 15 min. Potom ho zalijeme smetanou a vložíme na 10 min zpět do trouby. Měkké maso nakrájíme na jednotlivé porce, podáváme s bramborami a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus