Pečené skopové stehno

Pečené skopové stehno 
Potřebujeme:
1, 5 kg skopového stehna, 100 g másla, 1 cibule, 150 g kořenové zeleniny, 75 g rajčatového protlaku, 20 g hladké mouky, 1, 5 dl červeného vína, 1, 5 dl vývaru z kostí, Petrželová nať,, Náplň: , 50 g uzené slaniny, 100 g žampionů, 150 g měkkého salámu, 2 housky, 2 vejce, česnek, mleté pepř, sůl

Jak na to:
Vykostěné stehno důkladně zbavte tuku a blan. Rozrežte ho tak, aby vznikl plát masa, který dobře rozklepte a osolíte.
Připravenou nádivkou potřete plát masa a prevažte nití. V pekáči zahřejte máslo, orestujte na plátky nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, vložte maso. Prudce ho opečte ze všech stran, podlejte vývarem a přikryté pečte ve vyhřáté troubě asi 50 min. Během pečení obracejte a podlívejte vývarem. Ke konci pečení přidejte rajčatový protlak.
Když je maso měkké, šťávu vyduste na tuk, přilejte víno, v němž jste rozmíchali mouku, krátce povařte a preceďte. Do hotové omáčky přidejte nadrobno posekanou petrželku. Pečenou skopovou kýtu Nakrájejte, polejte omáčkou a podávejte s knedlí.

Náplň: Slaninu Nakrájejte na kostky, opražte, přidejte očištěné, na plátky nakrájené žampiony a chvíli poduste. Do vychladlé směsi přidejte na nudličky nakrájený měkký salám, housky namočené do vody, sůl, rozmělnění česnek, vejce, mleté pepř a vypracujte.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus