Orecchietti s hráškem a telecím masem

 

Orecchietti s hráškem a telecím masem  
Potřebujeme:
400 g těstovin typu orecchietti, 600 g telecího, 150 g uzené slaniny, 500 g rajčat v konzervě, 250 g sterilovaného hrášku, 50 g parmezánu v celku, 1 sklenice bílého vína, Petrželová nať, svazek jarních cibulí, pepř a sůl

Jak na to:
Solené okořeněné řízky posypeme petrželkou, na vrch uložíme plátky parmezánu, přikryjeme slaninou a pevně pásy. Rolky zajistíme párátkem a zprudka orestujeme na oleji. Maso vyjmeme, ve výpeku orestujeme cibulky, přidáme rajčata, hrášek a necháme pár min. dusit. Dochutíme pepřem a solí, vložíme zpět role a společně vaříme, dokud maso nezměkne. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny. Hotové rolky servírujeme na těstovinách, přelito omáčkou a dozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus