Milánská specialita

Milánská specialita
Potřebujeme:
4 kusy telecího masa, 250 ml masového vývaru, 400 g rajčat, 500 g zelené fazolky, 50 g másla, 30 g parmezánu, 3 mrkve, 3 Celerová stonku, 3 cibule, 4 stroužky česneku, Petrželová nať, 4 PL oleje, 2 PL másla, čerstvý tymián, bobkový list, pepř, postrouhaná kůra z citronu, sůl

Jak na to:
Maso orestujeme na oleji, přidáme polovinu nakrájené mrkve, celeru a cibule. Ochutíme česnekem, tymián, bobkový list a petrželkou. Cibuli, česnek a petrželku posekáme as fazolky orestujeme na másle. Polovinu pokrájených rajčat smícháme s částí vývaru, osolíme, okořeníme a nalijeme na maso. Dusíme cca 45 min, pak přidáme zbytek zeleniny a vývaru a ještě dodusíme. Těsně před koncem přimícháme strouhaný parmezán. Hotové maso před servírováním posypeme "gremolátou" z česneku, petrželky a citrónové kůry.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus