Jehněčí plněná kýta
Použité suroviny:
1000 g jehněčí kýty, 50 g slaniny, 50 g másla, 1 cibule, sůl, hořčice, 2 sladkokyselé okurky, hovězí
vývar, smetana, 2 vejce
Jak recept připravit:
Větší jehněčí kýtu vykostíme, odstraníme z ní tuk a protkneme ji slaninou. Vyhloubíme dutinu - kapsu,
vsuneme do ní vařená vejce na tvrdo s odkrojenými špičkami a pevně zašijeme. Na pekáči rozškvaříme slaninu,
zpěníme v ní nakrájenou cibuli, přidáme půl lžíčky hořčice, nakrájené okurky, půl šálku vývaru, máslo a na to
vložíme připravenou kýtu. Maso nejprve chvíli dusíme a potom za častého polévání šťávou a podlévání vývarem
nebo vodou pečeme ze všech stran. Nakonec do šťávy přidáme 2 - 3 lžíce kyselé smetany. Upečené maso nakrájíme
na plátky a urovnáme na nahřátou mísu. Podáváme s bramborami posypanými petrželkou a špenátem nebo hlávkovým
salátem.