Jehněčí maso v listovém těstě
Suroviny:
500 g kapusty
1 cibule
1 stroužek česneku
30 g másla
1 balíček mraženého listového těsta
500 g jehněčí sekané
2 vajíčka
tymián
oregano
sůl
mletý pepř
1 svazek petrželky
Postup:
Oddělíme velké listy kapusty a menší nakrájíme na tenké proužky. Dáme odděleně do dvou perforovaných nádob. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky, dáme s máslem do napařovací misky s plným dnem a vše podusíme na 100 ° C po dobu 2 minut. Smícháme skopovou sekanou, vajíčka, tymián, oregano, sůl, pepř, jemně nasekanou nať, cibuli, česnek a nakrájený kapusta. Listové těsto rozválíme na velký plát, poklademe na něj kapustové listy a rozetřeme masu ze sekané. Těsto srolujeme, vidličkou na horní straně propíchneme, položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme. Jehněčí maso můžeme nahradit i masem krůtím nebo hovězím.