Jehněčí maso v lilku

Jehněčí maso v lilku
Potřebujeme:
800 g lilku, 250 g mletého jehněčího masa, 200 g cibule, 20 g česneku, 2 zelené papriky, 1 houska, 50 g másla, olej, sůl, mleté černé koření, mletá červená paprika

Jak na to:
Lilek přeřežeme na polovinu, vložíme do horké vody a necháme 10 min. stát. Mezitím rozpustíme na pánvi máslo s olejem a opražíme na něm nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté jehněčí maso a Praze. Obě poloviny lilku vyjmeme z vody a každou opatrně vydlabeme. Dáváme při tom pozor, abychom nepoškodili jejich slupka. Dužinu z lilku nakrájíme na proužky. Jednu papriku nakrájíme na malé kostky a spolu s pokrájenou dužninou přidáme k masu. Ochutíme solí, pepřem, červenou papriky a chvíli dusíme. Namočený houska vyždímáme, smícháme se směsí a plníme vydlabané lilky. Druhou papriku pokrájíme na pásky a uložíme na vrch předplněných lilků. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 10 min. při 200 ° C.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus