Jehněčí kýta pečená

Použité suroviny:

1,30 kg jehněčí kýty
350 ml zeleninového vývaru
1 lžíce hladké mouky
1 lžička citronového pepře
200 g strouhanky
50 g Dijonské hořčice
50 g tymiánu
1 lžíce soli
1 hrst zelené petrželky

Jak recept připravit:

Maso propíchejte vidličkou a dejte na pekáč. Potřete ze všech stran solí, podlijte vývarem, posypte
pepřem a pečte za občasného podlévání přibližně hodinu a půl v troubě na 200C.
Strouhanku promíchejte s tymiánem a petrželkou. 20 minut před dopečením potřete maso hořčicí a posypte
strouhankou.
Je dobré maso přikrýt kouskem alobalu, aby se strouhanka moc nepřipekla. Záleží, jakou máte troubu.
Do vypečené šťávy zamíchejte lžíci mouky, aby se šťáva zahustila.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus