Jehněčí filé s bylinkami

Jehněčí filé s bylinkami
Potřebujeme:
600 g jehněčího plece, 200 g růžičkové kapusty, 200 g mražené zeleniny nové směsi, 1 kg brambor, 2 vejce, 2 PL solamylu, 150 ml oleje, 50 g másla, sůl, grilovací koření, petržlel a koriandrové listy

Jak na to:
Lístky petrželky a koriandru otrhejte, část odložte na ozdobení a zbytek posekejte najemno. Maso omyjte, osušte a Nakrájejte na menší řízky. Naklepte je, osolte a posypte grilovacím kořením a bylinkami (zelený koriandr má výraznou chuť, proto ho používejte střídmě. Vložte ho do mísy, pokapte 1 / 3 oleje a nechte přikryté v chladničce asi 2 hod.. odležet.
Brambory oloupejte, Nakrájejte na tenké plátky a potom na drobné nudle, nebo je nastrouhejte na hrubém struhadle. Přidejte solamyl, vejce a sůl. Ze směsi udělejte tenké placky a opečte je na další 1 / 3 oleje dozlatova. 
Řízky opečte z obou stran na zbývajícím oleji doružova. Asi 10 min. povařte v osolené vodě růžičkovou kapustu, přidejte zeleninu a vařte dalších 5 min. Sceďte, nechte okapat a ještě krátce poduste na másle. řízky upravte na talíři se zeleninou a placku ozdobte petrželkou a koriandru.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus