Játra na benátský způsob
Játra na benátský způsob
Potřebujeme:
700 g telecích jater, 400 g cibule, 300 g mrkve 200 g sterilovaného nebo zmrazeného hrášku, petrželovou nať, 30 g másla, 1 dcl červeného vína, 2 dcl vývaru, 1 dcl mandlového likéru, olivový olej, sůl, mletý pepř, hladká mouka.
Jak na to:
Cibuli nakrájíme na kolečka, petrželku nadrobno nasekáme, játra nakrájíme na plátky a obalíme v mouce. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme cibuli a dusíme, dokud nezměkne. Přidáme petrželku, vložíme játra a dusíme ještě dalších 15 minut. Přidáme vývar a víno. (Játra soíim těsně před podáváním). Na druhé pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a hrášek, krátce podusíme, zalijeme likérem, přikryjeme a společně vaříme do měka asi 15 minut. Podáváme s chlebem.