Grófova Svíčková
Grófova Svíčková
Potřebujeme:
½ kg hovězích plátků, 40 g uzené slaniny, 40 g tuku, mletý pepř, sůl, křen, červená řepa
Jak na to:
Hovězí plátky zbavené blán nakrájejte na plátky, které z obou stran naklepejte, na okrajích narežte, osolte a okořeňte. Slaninu pokrájejte na tenké proužky, opražte na rozehřátém tuku, vyjměte a dejte na teplé místo.
Ve výpeku z obou stran opečte řízky, podlejte horkou vodou a přikryte duste doměkka. Během dušení občas podlívejte. Očištěný křen a červenou řepu najemno postrouhejte. Když je maso měkké, uložte ho na teplou mísu, polejte šťávou z dušení a na každý plátek dejte proužek sádla, trocha postrouhaného křenu a červené řepy. Podávejte s opékaný bramborami a zakysanými okurkami.
Potřebujeme:
½ kg hovězích plátků, 40 g uzené slaniny, 40 g tuku, mletý pepř, sůl, křen, červená řepa
Jak na to:
Hovězí plátky zbavené blán nakrájejte na plátky, které z obou stran naklepejte, na okrajích narežte, osolte a okořeňte. Slaninu pokrájejte na tenké proužky, opražte na rozehřátém tuku, vyjměte a dejte na teplé místo.
Ve výpeku z obou stran opečte řízky, podlejte horkou vodou a přikryte duste doměkka. Během dušení občas podlívejte. Očištěný křen a červenou řepu najemno postrouhejte. Když je maso měkké, uložte ho na teplou mísu, polejte šťávou z dušení a na každý plátek dejte proužek sádla, trocha postrouhaného křenu a červené řepy. Podávejte s opékaný bramborami a zakysanými okurkami.