Bramborový nákyp s jehněčím masem
Použité suroviny:
	400 g jehněčího masa z kýty | dle potřeby: mouka na obalení | 2 lžíce olivového oleje | 2 stroužky
	česneku | dle chuti: sůl a pepř | 1 lžička provensálského koření | 750 g moučnatých brambor | dle potřeby:
	máslo na vymaštění formy | dle chuti: strouhaný muškátový oříšek | několik lístků šalvěje | 125 g smetany |
	1/8 l mléka | 50 g strouhaného ementálu | 30 g másla
Jak recept připravit:
	Maso nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a zlehka je oklepeme. Rozpálíme olej a plátky v něm do
	křupava osmažíme.
	Oloupeme jeden stroužek česneku a jemně ho nakrájíme. Maso jím dobře potřeme a okořeníme solí, pepřem a
	bylinkami.
	Brambory oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Druhým rozpůleným stroužkem česneku vymažeme nákypovou
	formu, kterou potom vymažeme máslem. Předehřejeme troubu na 220 °C.
	Naskládáme polovinu brambor do nákypové formy, posolíme je a okořeníme pepřem a muškátovým oříškem.
	Všechno obložíme masem a polovinou lístků šalvěje. Navrch naskládáme druhou polovinu brambor a vše ještě
	jednou chutně okořeníme.
	Smícháme smetanu a mléko a nalijeme na nákyp. Posypeme sýrem a na to rovnoměrně rozložíme máslo. Pečeme
	50 minut v troubě (plyn 4-5; teplota 200 °C), až budou brambory měkké. Před podáváním vše posypeme zbylými
	lístky šalvěje.