Beranní Pilafa

Beranní Pilafa 
Potřebujeme:
500 g skopového masa, ¼ l vývaru z kostky, 200 g rýže, 3 PL oleje, 2 středně velké cibule, 1 malá červená paprika, 1 malá zelená paprika, 1 ČL mleté červené papriky, 2 PL rajčatového protlaku, 50 g strouhaného sýra, 1 ČL koření, strouhaný zázvor, kmín, petrželku na ozdobení, sůl

Jak na to:
Maso Nakrájejte na malé kostky. Cibuli nasekejte nadrobno, spěnte na oleji a maso na ní za stálého míchání opražte. Přidejte rajčatový protlak, lžičku papriky, kmín, pepř a zázvor, podlejte vývarem, osolte a v tlakovém hrnci duste asi 35 min.
Rýži spařte vroucí vodou, propláchněte studenou vodou a přidejte k masu. Přilejte asi 300 ml vody (nebo vývaru) a duste bez poklice na sporáku nebo v troubě doměkka (asi 20 min.).
Z paprik odstraňte jadérka a dužinu Nakrájejte na drobné kostky. Trochu odložte na ozdobení a zbylou papriku zhruba 10 min. před dokončením Pilafa nasypte na maso s rýží.
Hotovou Pilafu promíchejte, upravte na talíře, posypte strouhaným sýrem a ozdobte zbývajícími kostkami papriky a petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus