Jehněčí maso s česnekem

Potřebujeme: 

600 g kýty bez kostí, červené víno, 50 g rajčatového protlaku, 20 g mouky, tuk, 150 g cibule, 200 g trubač, sůl, pepř, česnek a rozmarýn 

Jak na to: 

Maso prošpikujeme česnekem, zalijeme vínem společně s rajčatovým protlakem a na 24 hodin odložíme na chladné místo. 

Maso vyjmeme, osušíme, poprášíme moukou a prudce na rozpáleném tuku opražíme společně s pokrájenou cibulí do červenohněda, podlejeme vínem s protlakem a dusíme do měka. 

Uvařené pokrájíme na nudličky. 

Měkké maso vyjmeme, šikmo pokrájíme na porce, do šťávy přidáme zbylou mouku vymíchanou s troškou studené vody. Nakonec přidáme hlívy, chvilku povaříme, ochutíme kořením. Maso podlejeme šťávou a dáme zapéct.

 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus