Vinohradnická Svíčková s karlovarskou knedlí

Vinohradnická Svíčková s karlovarskou knedlí 
Potřebujeme:
150 g hovězí hovězích plátků, 20 g oleje, 30 g čerstvých žampionů, 40 g čerstvé zeleniny - rajčata, papriky, 2 dcl červeného vína, 20 g hladké mouky, červená mletá paprika sladká, sůl, černé mleté koření, vývar, cibule, Petrželová nať , sojová omáčka
Karlovarské knedlíky: 5 ks bílého pečiva, 1 dcl mléka, 1 vejce, 50 g polohrubé mouky, 30 g oravské slaniny, 20 g červené kapiová papriky, muškátový ořech, sůl, Petrželová nať

Jak na to:
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme, pomočíme moukou a na rozpáleném oleji osmažíme ze všech stran. Dáme do plechu, podlejeme vývarem a necháme péct asi dvacet minut. Zatím připravujeme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme do zlatova, přidáme červenou papriku a vývar. Později přidáme nakrájené žampiony, čerstvou zeleninu a červené víno. Povaříme a na závěr zahustíme zásmažkou. Dochutíme solí a sójové omáčky. Karlovarské knedlíky nakrájíme na menší kostičky, polijeme mlékem, přidáme žloutek, trochu oleje, sůl, kapie a slaninku, kterou jsme předtím mírně osmažili. Dále přidáme muškátový ořech, mouku, petrželku, vymícháme těsto. Na závěr do něj vmícháme vyšlehaný bílek. Vyformujeme bochníky a dáme vařit do vroucí vody.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus