Vínařské hovězí plátky
Vínařské hovězí plátky
Potřebujeme:
4 plátky hovězího masa, 20 g mrkve, 20 g celeru, 20 g petržele, 20 g cibule, 20 g rajčatového protlaku, 4 PL červeného vína, 1 PL citronové šťávy, 1 bobkový list, 4 zrnka celého pepře, 4 zrnka nového koření , mletý pepř, cukr, olej, sůl
Jak na to:
Hovězí plátky po obvodu narežte, maso naklepte, osolte a okořeňte. Na oleji opražte nadrobno posekanou cibuli a pokrájenou kořenovou zeleninu, přidejte plátky masa a krátce je poduste. Potom k masu přimíchejte rajčatový protlak, červené víno, citronovou šťávu, bobkový list, pepř a duste doměkka. Omáčku podle chuti oslaďte.
Plátky masa podávejte polité omáčkou. Vhodnou přílohou je bramborová knedla a červené zelí.