Steak s gorgonzolovou omáčkou

Steak s gorgonzolovou omáčkou 
Potřebujeme:
3 hovězí steaky á 200 g, 200 g smetany, 3-4 dcl suchého bílého vína, sůl, bílý pepř, 4-5 sardeliek, 1 žloutek, 100 g gorgonzoly, olivový olej, hrst červeného rybízu

Jak na to:
Víno vaříme spolu se smetanou asi 10 min. Přidáme koření, sůl, gorgonzolu a vaříme ještě 5 min. Na oleji osmažíme steaky (každou stranu 2-3 min.), Vybereme je, uložíme na plech a dáme zapéct na 250 C na dalších 10 min. Omáčku stáhneme, přidáme sardelky a žloutek, který mícháme tak, aby se nesrazil. Upečené maso vyjmeme, polijeme omáčkou a ozdobíme rybízem. Podáváme s chlebem nebo knedlí.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus