Starodávné hovězí plátky
Starodávné hovězí plátky
Potřebujeme:
6 hovězích roštenek, 10 dkg sádla, 6 dkg cibule, 3 dkg slaniny, 4 dkg hladké mouky, ½ l sladké smetany, šťáva z 1 citronu, ½ ČL mleté červené papriky, 1 kapie nakrájená na menší kostičky, trocha vývaru, mleté černé koření , sůl
Jak na to:
Hovězí plátky naklepte, na okrajích narežte, osolte a na rozpáleném tuku z obou stran opečte. Přeložte na mísu a přikryjte aby nevychladli. Na výpeku z roštenek opražte nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapie, podlejte vývarem, vložte hovězí plátky a pod pokličkou duste doměkka. Hotové vytáhněte, zbylou šťávu zaprašte hladkou moukou, povařte a preceďte. Dochuťte citronovou šťávou, solí, můžete přidat i trochu vegety nebo worčesterovou omáčku. Takto upravenou omáčku přelijte na hovězí plátky. Jako přílohu podávejte rýži nebo brambory.
Potřebujeme:
6 hovězích roštenek, 10 dkg sádla, 6 dkg cibule, 3 dkg slaniny, 4 dkg hladké mouky, ½ l sladké smetany, šťáva z 1 citronu, ½ ČL mleté červené papriky, 1 kapie nakrájená na menší kostičky, trocha vývaru, mleté černé koření , sůl
Jak na to:
Hovězí plátky naklepte, na okrajích narežte, osolte a na rozpáleném tuku z obou stran opečte. Přeložte na mísu a přikryjte aby nevychladli. Na výpeku z roštenek opražte nadrobno nakrájenou cibuli, slaninu, kapie, podlejte vývarem, vložte hovězí plátky a pod pokličkou duste doměkka. Hotové vytáhněte, zbylou šťávu zaprašte hladkou moukou, povařte a preceďte. Dochuťte citronovou šťávou, solí, můžete přidat i trochu vegety nebo worčesterovou omáčku. Takto upravenou omáčku přelijte na hovězí plátky. Jako přílohu podávejte rýži nebo brambory.