Soté z hovězího masa na zelené paprice
Soté z hovězího masa na zelené paprice
Potřebujeme:
800 g hovězího masa z hovězích plátků, 1 středně velká cibule, 2 velké zelené papriky, 1 konzerva žampionů nebo stejné množství sušených hub, 1 smetana na šlehání, 1 feferónku, olej, sůl, pepř
Jak na to:
Maso nakrájíme na nudličky, cibulku usmažíme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou zelenou papriku, osmažíme, přidáme nakrájené maso a narychlo osmažíme. Osolíme, přidáme pepř, feferónku, žampiony nebo namočené sušené houby. Směs podlejeme vývarem a udusíme do měkka - v tlakovém hrnci stačí dusit 5 minut. Takto upravené maso zalijeme sladkou smetanou na šlehání. Podáváme s rýží, hranolkami,nebo hlávkovým salátem, případně s mícháným zeleninovým salátem.
Potřebujeme:
800 g hovězího masa z hovězích plátků, 1 středně velká cibule, 2 velké zelené papriky, 1 konzerva žampionů nebo stejné množství sušených hub, 1 smetana na šlehání, 1 feferónku, olej, sůl, pepř
Jak na to:
Maso nakrájíme na nudličky, cibulku usmažíme na oleji, přidáme na drobno nakrájenou zelenou papriku, osmažíme, přidáme nakrájené maso a narychlo osmažíme. Osolíme, přidáme pepř, feferónku, žampiony nebo namočené sušené houby. Směs podlejeme vývarem a udusíme do měkka - v tlakovém hrnci stačí dusit 5 minut. Takto upravené maso zalijeme sladkou smetanou na šlehání. Podáváme s rýží, hranolkami,nebo hlávkovým salátem, případně s mícháným zeleninovým salátem.