Sedmihradské maso na divoko
Sedmihradské maso na divoko
Potřebujeme:
1 kg hovězího stehna, 3-4 cibule, 3 mrkve, 1 petržel, ocet, 2 PL mouky, hořčice, 1 ČL celého pepře, 1 bobkový list, sůl
Jak na to:
Maso dejte vařit s takovým množstvím vody, aby maso bylo zakryté. Když vře, pěnu vždy posbírejte. Přidejte cibuli pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou mrkev a petržel, sůl, bobkový list a pepř. Zakryté vařte na měkko na mírném ohni. Po složení z ohně ochuťte octem. V tomto odvaru nechte maso odležet nejméně 3 dny. Před konzumací zahřejte a maso pokrájajte.
Mezitím zeleninu zvolte, s trochou cukru opražte pěkně do hněda a po zředění s odvarem pretlačte. Z mouky připravte hnědou zápražku, kterou rozřeďte se zeleninou; ochuťte hořčicí a solí a znovu s masem převařte. Před servírováním můžete k masu přidat i smetanu.
Potřebujeme:
1 kg hovězího stehna, 3-4 cibule, 3 mrkve, 1 petržel, ocet, 2 PL mouky, hořčice, 1 ČL celého pepře, 1 bobkový list, sůl
Jak na to:
Maso dejte vařit s takovým množstvím vody, aby maso bylo zakryté. Když vře, pěnu vždy posbírejte. Přidejte cibuli pokrájenou na kolečka, nadrobno pokrájenou mrkev a petržel, sůl, bobkový list a pepř. Zakryté vařte na měkko na mírném ohni. Po složení z ohně ochuťte octem. V tomto odvaru nechte maso odležet nejméně 3 dny. Před konzumací zahřejte a maso pokrájajte.
Mezitím zeleninu zvolte, s trochou cukru opražte pěkně do hněda a po zředění s odvarem pretlačte. Z mouky připravte hnědou zápražku, kterou rozřeďte se zeleninou; ochuťte hořčicí a solí a znovu s masem převařte. Před servírováním můžete k masu přidat i smetanu.