Roštěnky pikantní s křenem a smetanovou omáčkou

Použité suroviny:

Roštěnky 4 ks
Slaniny 50 g
Másla, sůl, špetku pepře 50 g
Rajčat 50 g
Strouhaného křenu 30 g
Hladké mouky 20 g
Sladké smetany 125 ml

Jak recept připravit:

Plátky roštěnky lehce naklepejte, okraje nařízněte, osolte a opepřete. Po obou stranách opečte na másle a
během pečení přidejte plátky slaniny.
Opečené roštěnky vyjměte, na každou položte plátek opečené slaniny, a posypte nastrouhaným křenem.
Šťávu vyduste, zaprašte moukou, osmažte a zřeďte vodou a smetanou.
Po provaření přidejte na kousky nakrájená rajčata a omáčkou přelijte roštěnky.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus