Roastbeef na tatranský způsob

Roastbeef na tatranský způsob 
Potřebujeme:
80 dkg zadního hovězího masa, 3 dkg slaniny, 3 PL másla, 1 velká cibule, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 PL hladké mouky, 3 sterilizované okurky, 1 PL hořčice, ½ citronu, 0, 2 l smetany, divoké koření, sůl

Jak na to:
Váleček hovězího masa opláchněte, prešpikujte slaninou a na kousky nakrájenou očištěnéou zeleninou a zavažte kuchyňskou nití. Na másle opražte na kolečka nakrájenou cibuli, přidejte divoké koření a maso v základu krátce opečte, osolte, zalijte vodou a dejte do trouby pod poklicí péci za občasného podlévání doměkka.
Měkké maso vyjměte a šťávu zahustěte moukou promíchanou ve smetaně. Vařte a za stálého míchání přidejte hořčici, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu. Omáčku preceďte osolte a přidejte zbylou zeleninu a nakrájené sterilizované okurky. Nakrájejte na plátky a podávejte s knedlí.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus