Plný pekáč masa,hub a zeleniny

Použité suroviny:

300 g kvalitního hovězího masa | 300 g brambor | 60 g sušených hub | 1 velká cibule | 100 g másla | 1
kelímek smetany | 150 g strouhaného tvrdého sýra | 4 rajčata | dle chuti: sůl | dle chuti: pepř | dle chuti:
petrželka

Jak recept připravit:

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky. Houby chvíli máčíme ve vodě, pak je povaříme,
slijeme a orestujeme na kosku másla.
Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky a s cibulí je orestujeme na dalším
kousku másla. Maso nakrájíme na drobné kousky, opepříme, opečeme po všech stranách na másle, osolíme. Velký
pekáček vymažeme máslem, rozložíme vrstvu brambor, osolíme,
pak vrstvu masa, vrstvu hub a nakonec vrstvu cibule s rajčaty. Vše zalejeme smetanou, posypeme strouhaným
sýrem a dáme zapéct do středně vyhřáté trouby, až sýr zezlátne. Podáváme sypané zelenou petrželkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus