Pečené hovězí maso se slaninou

Pečené hovězí maso se slaninou
 
Potřebujeme:
300 g hovězího masa vcelku, olej, 50 g prorostlý oravské slaniny, mleté pepř, sůl,, Hubová omáčka:, sušené houby, 1 kelímek sladké smetany, hladká mouka na zahuštění, vegety, mletý pepř, sůl

Jak na to:
Hovězí maso omyjte a osušte, vcelku ho posolte, Okořeňte mletým pepřem a prešpikujte ho tenkými kousky oravské slaniny. Maso pokapte olejem a položte na 3 hod.. na chladné místo. Odležené maso prudce opečte v pánvi na oleji ze všech stran. Přeložte ho do zapékací mísy, přidejte kousky nakrájené slaniny a podlejte výpeku. Zapékací mísu s masem zakryjte alobalem a vložte do vyhřáté trouby. Maso upečte doměkka. Upečené jej zvolte a rozkrájejte na malé kousky. Podávejte s houbovou omáčkou a knedlíky.

Hubová omáčka: Sušené houby namočte do studené vody asi na 1 hod.., Uvařte jejich ve vodě doměka, posoľte, Okořeňte, ochuťte vegetou. Když uvařené houby trochu vychladnou, rozmixujte jejich, přidejte smetanu a spolu promíchejte. Ještě jednou omáčku krátce povařte a dle potřeby zahustit hladkou moukou

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus