Paprikové lusky plněné se sýrovou omáčkou

Použité suroviny:

30g rýže
sůl
1/2 cibule
100h mletého hovězího masa
1 žloutek
1 lžička nasekaných vlašských ořechů
4 snítky petrželky
1 červená paprika
půl hrušky
citronová šťáva
25g goudy
1 lžička másla
1ú2 lžičky hladké mouky
75ml mléka
1 lžička sušených brusinek
10g gorgonzoly

Jak recept připravit:

Rýži uvaříme, cibuli nakrájíme na nadrobno, smícháme s mletým masem, žloutkem, osolíme, opeříme. vmícháme
rýži a nasekané ořechy.
Z papriky odkrojíme vršek, který použijeme jako pokličku a odstraníme semínka, naplníme směsí a pečeme v
troubě 35 minut.
Hrušku nakrájíme na plátky a 5 minut ji dusíme ve vodě s citronovou šťávou. Rozpustíme máslo, zaprášíme
moukou a osmahneme, pak za stálého míchání rozředíme mlákem a povaříme. Rozkrájíme goudu a gorgonzolu a oba
sýry rozpustíme v omáčce. Vmícháme brusinky a plátky hrušky. Omáčkou podlijeme plněnou papriku a ozdobíme.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus