Masová rolka s houbami

Masová rolka s houbami
Potřebujeme:
800 g hovězího masa ze stehna, 30 g slaniny nebo šunky, 20 g másla, 25 g sušených hub, 100 ml rajčatové šťávy, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 1 mrkev, 1 celer, 1 kostka bujónu, 200 ml bílého vína, Petrželová nať, olej, pepř, sůl

Jak na to:
Hřiby necháme změknout ve vodě. Maso rozklepeme na tenké pláty a na každý uložíme plátek šunky a posypeme nasekanou natí a česnekem. Z plátů vytvarujeme rolku, kterou převážeme nití. Nasekané cibule, mrkev a celer orestujeme na oleji s máslem, dokud zelenina nezměkne. Přidáme maso, osolíme, okořeníme a orestujeme ze všech stran. Podlejeme vínem, rajčatovou šťávou a vývarem, přikryjeme a vaříme asi hodinu. Pak přidáme houby a vaříme dalších 20 min. Rolky servírujeme polité šťávou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus