Králík na cibuli
Králík na cibuli
Potřebujeme:
záda a stehno z králíka, 8 dkg slaniny, 6 dkg másla, 2 cibule, nové koření, mletý pepř, jalovec, 1 PL mouky, sůl
Jak na to:
Králíka prešpikujte slaninou a osolíme. V pekáči zpeňte na másle na jemná kolečka nakrájenou cibuli, vložte králíka, opečte ze všech stran, až maso zbělá. Pak přidejte koření, mírně podlejte vodou nebo vývarem, osolte a vložte do vyhřáté trouby. Během pečení podlívejte vypečenou šťávou. Měké maso provařte, šťávu vyduste na tuk, zapražte 1 PL hladké mouky, opražte, podlejte, povařte a přelisujte přes husté sítko. Porce masa přelívejte omáčkou. Podávejte s bramborami nebo rýží.