Kořeněný hovězí tokáň

Kořeněný hovězí tokáň
Potřebujeme:
600 g libového hovězího masa, 50 g uzené slaniny, 1 větší cibule, 1 rajče, 1 zelená paprika, sádlo, mleté černé koření

Jak na to:
Hovězí maso a uzenou slaninu pokrájajte na plátky tlusté asi 1,5 cm. Slaninu opečte a sádlo dekantujte. Tuto mast přidejte k normálnímu tuku, v němž upražte nadrobno pokrájené cibuli. Přidejte maso a prepečte, pak zřeďte malým množstvím vody a poduste. Ochuťte rajčata, zelenou paprikou a na špičku nože mletým pepřem. Přikryté duste doměkka.
Opečte na masti, přičemž přidejte opečené kousky slaniny, několik minut i s nimi pečte a znovu podlejte vodou, s kterou dust dalších 10 min.
 

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus