Hovězí ptáčci se zeleninou
Použité suroviny:
1 kg hovězí zadní, 3 velké cibule, 3 mrkve, 3 petržele, 30 dkg točeného salámu, 15 dkg anglické slaniny,
4 nakládané okurky, hořčice, sádlo, sůl, pepř, kmín, worchester, 2 kostky hovězího bujónu
Jak recept připravit:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí z jedné strany. Kořenovou
zeleninu, uzeninu, okurky a slaninu nakrájíme na proužky. Na každý plátek masa položíme 2 proužky okurek,
petržele, mrkve, 1 proužek anglické slaniny a uzeniny. Naplněný plátek zabalíme do ruličky a ruličky
převážeme nití, aby se nám ptáček nerozsypal. Cibuli nakrájíme na jemno a v kastrólu zpěníme, po zpěnění
zalijeme 3l vody, přidáme sůl, pepř, bujóny, worcherster, 2 lžíce hořčice a kmín. Mezitím si na pánvi
osmahneme na sádle po obou stranách ptáčky. Osmahnuté ptáčky vkládáme do hrnce s okořeněnou vodou. Přivedeme
k varu, ztlumíme a vaříme cca 3h. Po uvaření zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě.