Hovězí plátky na oregáně
Hovězí plátky na oregáně
Potřebujeme:
¾ kg hovězího zadního, 2 cibule, 2 PL másla, 1 PL oleje, 2-3 PL hladké mouky (na zahuštění), 4 dl vody, 3 větvičky čerstvého oregána (2 ČL sušeného), ½ ČL mletého pepře, sůl
Jak na to:
Maso odblaňte, očistěte, omyjte, osušte a pokrájejte na plátky. Na okrajích je nařežte, aby se při pečení nekroutili. Naklepte přes fólii, posolte, okořeňte. Na pánvi orestujte na horkém oleji a másle pokrájejte cibuli a plátky masa v ní ze všech stran opečte. Posypte oregánem, podlejte teplou vodou a zakryté uduste do měkka. Udržujte teplé. Výpek zahustěte moukou, dovařte a dochuťte.
Podávejte s vařenou rýží a dušenou zeleninou.