Hovězí písecká špička
Použité suroviny:
800 g hovězí zadní maso | 30 g slanina | 3 lžíce sádlo | 1 cibule | 2 lžíce hladká mouka | 1 lžíce
sardelová pasta | špetka sůl, pepř
Jak recept připravit:
Opláchnutý váleček hovězí špičky prošpikujeme slaninou, osolíme, a opepříme. Na sádle osmahneme dozlatova
nadrobno nakrájenou cibuli. V základu maso po všech stranách opečeme, podlijeme vodou a pod poklicí za
častého podlévání a přelévání dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou,
zasmahneme, přidáme sardelovou pastu, promícháme a zalijeme vodou nebo vývarem a dobře provaříme. Maso
rozdělíme na porce, upravíme na talíře, přelijeme horkou omáčkou a podáváme s knedlíky nebo dušenou rýží .
Jako doplněk můžeme podávat zeleninový salát.