Hovězí maso s brokolicí
Hovězí maso s brokolicí
Potrebujeme:
400 g hovězího zadního masa, 4 PL sojové omáčky, 1 PL kukuřičné mouky, 1 PL sherry, ¼ kg čerstvé brokolice, ¼ ČL strouhaného zázvoru, 6 PL oleje, sůl, mleté černé koření
Jak na to:
Maso pokrájíme na hrubší nudle a promícháme se sojovou omáčkou s kukuřičnou moukou, se sherry a s cukrem. Nechte 20 min. odstat . Brokolici očistěte, odkrajte růžičky brokolice a pokrájejte na rovnoměrné kousky. Stopky oloupejte a nadrobno pokrájejte. Potom ji i se stopkami na rozehrátém oleji opražte, posypte strouhaným sýrem a osolte a okořeňte mletým pepřem. Odložte do tepla. Na oleji opražte hovězí maso doměkka. Když je hotové, vložte zpět brokolici. Všechno spolu prohřejte a podávejte.