Hovězí maso v lilkové omáčce

Hovězí maso v lilkové omáčce
Potřebujeme:
450 g hovězích plátků, 1 velký lilek, 1 velká cibule, 2 stroužky česneku, 400 g sterilizovaných rajčat, 70 g rajčatového protlaku, 0, 9 l kuřecího vývaru, olej, 1 červená chilli paprička, ½ ČL směsi koření z rozmletého koriandru, fenyklu , hřebíčku, skořice, 1 PL tymiánu, mletý pepř, sůl

Jak na to:
Omytá masa osušte, Nakrájejte na kostky, Okořeňte, osolte, posypte polovinou tymiánu a promíchejte. Na pánvi zahřejte olej, vložte maso, asi 10 min. ho opékejte a poté zvolte. Do výpeku vylijte ještě trochu oleje, opražte v něm cibuli a česnek, vložte posekané rajčata i se šťávou a vařte 10 min. Přidejte rajčatový protlak, směs koření, nakrájenou chilli papričku, zbytek tymiánu a dobře promíchejte. Potom ke směsi vložte zpět maso, zalijte ji horkým vývarem a při mírné teplotě vařte asi 30 min. Přidejte lilek nakrájený na drobné kostičky, promíchejte, přikryjte a uvařte doměkka.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus