Hovězí maso na jehli

Hovězí maso na jehli

Potřebujeme:
800 g hovězí svíčkové, 1 červená a 1 zelená paprika, 1 hřebíček, ½ ČL kmínu, ½ ČL kari koření, trochu hrubé soli, 1 stroužek česneku, 12 zrnek pepře, 1 PL olivového oleje,, Omáčka:, 750 g zralých rajčat, 2 cibule, 1 stroužek česneku, ½ sklenice olivového oleje, šťáva z 1 citronu, sůl, pepř

Jak na to:
Papriku omyjte, osušte, odstraňte zrníčka a Nakrájejte na stejné kousky. Stroužek česneku očistěte a rozetřete se solí. Kmín, hřebíček a pepř dejte do třecí misky a roztlačte. Pomalu přilévejte olej, až vznikne pasta. Potom přimíchejte kari.
Maso narežte na větší plátky a potřete připravenou pastou. Napichněte je na jehly střídavě s paprikou.

Omáčka: Cibuli očistěte a posekejte, rajčata spařte, oloupejte a zbavte zrn. Cibuli, rajčata a očištěný česnek dejte do mixéru. Přidejte citronovou šťávu a olej. Mixujte, dokud nevznikne pyré. Ochuťte a nechte 5 minut vařit.

Jehly Grilujte při vysoké teplotě, nejlépe na dřevěném uhlí nebo v grilu. Podávejte horké, zalité omáčkou.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus