Hovězí ďábelský guláš
Použité suroviny:
500g předního hovězího
1 lžíce sádla
30g slaniny
4 větší cibule
1 feferonka
sůl
pepř
1/2 lžičky kmínu
1 lžička slad. nebo pálivé papriky
krajíc chleba
1 lžička majoránky
2 papriky
1 červená cibule
Jak recept připravit:
Maso nakrájíme na kostky. Na sádle zpěníme na kostečky nakrájenou slaninu, cibuli, přidáme nadrobno
nakrájenou feferonku, kostky masa a opečeme. Pak přidáme sůl, pepř, kmín a nakonec papriku a trochu
podlejeme. Zvolna dusíme, podle potřeby podléváme. K poloměkkému masu přidáme rozdrobenou střídku chleba,
majoránku a zvolna dusíme do měkka. Do hotového guláše přidáme na nudličky nakrájené papriky, na kolečka
nakrájenou červenou cibuli a velmi krátce povaříme. Podáváme s chlebem, knedlíkem, nebo rýží.