Guláš s provensálským kořením

Použité suroviny:

750 g zadního hovězího nebo kližky
3-4 velké cibule
150 - 200g rajčatového protlaku, nebo dobrého kečupu
1 kostka vývaru
dle chuti provensálské koření, event. jen bazalka a oregano
trocha sušeného česneku - není nutné
může být trocha chilli
mletá paprika (100g)
trocha oleje
sůl
na závarek hl. mouka

Jak recept připravit:

Na oleji dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky pokrájené maso a chvíli dusíme, že
maso pustí šťávu. Přidáme kostku vývaru, promícháme, dále přidáme papriku, protlak a podlijeme. Necháme
chvíli dusit, přidáme koření dle chuti. Za občasného míchání dusíme, dokud není maso měkké. Z mouky a vody
připravíme závarek, guláš zahustíme, dochutíme. Pozor, po eventuelním dochucení bylinkami se guláš musí ještě
chvilku vařit.
Jako příloha jsou vhodné těstoviny.

Komentáře k receptu

comments powered by Disqus