Biftek po židovsku
Biftek po židovsku
Potřebujeme:
80 dkg hovězí svíčkové, 6 dkg slaniny, 15 dkg kečupu, 1 skleničku vína, 20 dkg žampionů, 6 PL oleje, 2 PL másla, 3 rajčata, 2 bobkové listy, 1 PL hladké mouky, jalovec, mletý pepř, sůl
Jak na to:
Z odblaněné očištěné svíčkové nakrájejte biftek, mírně je naklepte, prošpikujte slaninou, osolte, okořeňte, posypte drceným jalovecem, pokapejte červeným vínem a nechte v chladu odležet.
Před tepelnou úpravou posypte biftek, z jedné strany moukou a opékejte na oleji 4-5 min. z každé strany. Hotové bifteky vyjměte z pánve, do výpeku přidejte na plátky nakrájené očištěné žampiony, bobkové listy a kečup. Mírně zalijte vodou a zjemněte máslem. Při podávání položte na biftek poloviny loupaných rajčat a přelijte připravenou šťávou. Podávejte s pečenými bramborami nebo hranolkami.