Zlaté kuřecí řízky
Zlaté kuřecí řízky
Potřebujeme:
600 g kuřecích prsou, 40 g hladké mouky, 2 vejce, mléko, 40 g mandlí, 40 g rozinek, 80 g oleje, 1 jablko, 80 g cukru, šťávu z 1 citronu, třešně
Jak na to:
Prsa vykostíme, pokrájíme na řízky, naklepeme a osolíme. Z mouky, vajec, mléka, loupaných nasekaných mandlí a rozinek namočených ve vodě připravíme těstíčko. Namáčet do toho řízky . Na rozehřátém oleji smažíme do zlatova.
Loupané jablko pokrájíme na kolečka a namáčíme do zkaramelizovaného cukru. Pokapeme citronovou šťávou. Navrch dáme třešně.
Každý řízek ozdobíme takovým jablkem.
Podáváme s kari rýží, kompotem nebo zeleninovým salátem.