Zapravené kuře
Zapravené kuře
Potřebujeme:
1 kuře, lžičku másla, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 1 cibuli, 200 g čerstvých hub, 1 malý květák, 2 lžíce zelené petrželky, 30 g másla, 1 lžíci hladké mouky, 2 dcl zakysané smetany, lžičku vegety, sůl
Jak na to:
Kuře rozkrájíme na porce a posypeme vegetou.
Na másle opražíme pokrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Přidáme kuře, podlejeme a dusíme.
Měkké maso vyjmeme, šťávu se zeleninou prolisujem, z másla a mouky uděláme zápražku, zalijeme smetanou, prelisovanou šťávu, přidáme udušené houby, uvařený posekaný květák, petrželku, dobře promícháme, dosolíme a vše přidáme na maso.
Podáváme s houskovými knedlíky.