Zapečené kuřecí řízky s houbami
Zapečené kuřecí řízky s houbami
Potřebujeme:
6-8 plátků kuřecích prsou, sůl, mleté černé koření, olej na opékání, cibuli, 200 g čerstvých žampionů, asi 100 g šunky, 1 balíček toastového sýra, 1 kelímek zakysané smetany, slaniny
Jak na to:
Očištěné a umyté kuřecí řízky mírně naklepeme, okraje narežeme, z obou stran osolíme, okořeníme a opečeme na rozpáleném oleji.
Ve výpeku zpěníme cibuli, pokrájenou nadrobno. Přidáme očištěné a umyté žampiony pokrájená na kolečka a udusíme do měka.
Opečené kuřecí řízky poklademe na naolejovaný nebo máslem potřený plech. Na každý dáme lžičkou hromádku žampionů, přikryjeme plátkem šunky a tenkými plátky sýra.
Takto upravené řízky zalijeme zakysanou smetanou a dáme zapéct do horké trouby 5-10 minut.
Jako přílohu podáváme opékané brambory a zeleninovou oblohu.