Z husích jater slavnostní paštika
Použité suroviny:
250 g telecího masa
250 g vepřového masa
100 g telecích jater
asi 500 g husích jater
100 g slaniny
1 žemle namočená ve víně
50 g uzeného jazyka
50 g šunky
1 vejce
na špičku nože paštikové koření (samostatný recept)
sůl
Jak recept připravit:
Maso, telecí játra i polovinu slaniny a husích jater umeleme. Pak umeleme žemli. Vše utřeme s vejcem a
žloutkem do pěny. Osolíme a okořeníme. Zbytek jater a slaniny, jazyk a šunku nakrájíme na kostičky, vše
přimícháme do kaše a naplníme rovnou zavařovací láhev vymazanou sádlem nebo vyloženou tenkými plátky slaniny.
Láhev uzavřeme a paštiku vaříme v páře 2 hodiny. Uložíme v chladu, vydrží i několik měsíců.